CURA CU CĂPȘUNI.

Aromate, parfumate, delicioase, căpșunile sunt fructele mele preferate si cu siguranță, a multora dintre voi. Așa fragile, cum sunt, căpșunile sunt adevărate vedete in bucătărie, fiind în topul fructelor preferate la deserturi. Uneori, căpșuna, e elementul surpriză într-o seară romantică. Dar pe lângă toate acestea, căpșuna e un izvor de sănătate, având o mulțime de proprietăți benefice organismului nostru: tonice, remineralizante, tonic-hepatice, diuretice, hidratante, depurative, antioxidante.Datorită conținutului mare de apă, își aduc aportul în hidratarea organismului, completând necesarul de apă din celule.

3576

Pe langă apă, mai au în componență, proteine, zaharuri, săruri minerale ( potasiu, fosfor, cupru, calciu, iod, fier), vitamine ( B1, B2, B6,K, E ).

CURA CU CĂPȘUNI.

Indicații: astenie, anemie, insomnie, ateroscleroză, nevroză, litiază și dischinezie biliară, litiază renală,insuficiență hepatica, insuficienta coronariana, insuficienta cardiaca, guta, artrita, tuberculoza, eczeme, varice, oxiuriaza, obezitate, edeme. Extern, pentru diminuarea ridurilor si cicatrizarea unor rani.

Contraindicatii: Alergie la capsuni. Se consuma cu precautie de catre persoanele cu diabet.

Se mananca la masa de seara, la cina, doar 1 -1,5 kg de capsuni in stare proaspata, timp de 7-14 zile, practic se inlocuieste masa de seara cu capsuni. Rezultatele se vor observa imediat.

Pentru eliminarea oxiurilor, se mananca la masa de dimineata doar capsuni, minim 500 de g, pe stomacul gol, fara a mai consuma nimic pana la ora 12.

DE RETINUT!  Pentru a beneficia din plin de virtuțiile acestei cure, nu este recomandat a ține aceasta cura peste 14 zile. Se poate repeta insa la intervale regulate de 2-3 luni.

18522

0 thoughts on “CURA CU CĂPȘUNI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *