Trusa de urgență de acasă.

Atunci când ai copii, apar inevitabil și neplăcutele surprize ale copilăriei. Tocmai a fugit pe scări și și-a fracturat mâna sau din neatenție a atins plita fierbinte. Sau l-a înțepat o albină. Și exemplele pot continua. Însă ce facem, că de obicei astfel de evenimente ne iau prin surprindere. Și chiar dacă știm cum să reacționăm în asemenea situații, nu avem întotdeauna la îndemână cele necesare. E bine  să avem în permanență acasă,  o trusă de primă necesitate, cu care să ne descurcăm sau să ajutăm până când ajungem la medic.

truse-de-prim-ajutor-0599_1

Ce ar trebui să avem în permanență acasă? (Sau în concediu 🙂 )

 1. Dezinfectante:  alcool sanitar, rivanol, solutie de betadină – necesare pentru dezinfectarea plăgilor înainte de aplicarea pansamentului.

 2. Materiale pentru pansat: mănușă sterilă, comprese sterile, stripuri chirurgicale, feși de pansament, plasturi medicinali, leucoplast.

stripuri chirurgicale

3. Medicamente: analgezice: -Nurofen, Algocalmin, Paracetamol ( sub formă de tablete, sirop, supozitoare , în funcție de vârsta copilului)- necesare în cazul durerii ; antihistaminice – unguent și tablete ( ex. Claritine ) ; Oximed spray-  foarte eficient în tratarea arsurilor chimice sau termice, dacă este aplicat cât mai rapid; unguente sau pudre cu antibiotic de tipul Baneocin , eficiente în prevenirea infecțiilor.

      În cazul unui eveniment neplăcut, e destul de greu să ajungi la o farmacie să cumperi tot ce ai nevoie pentru copilul tău. Avînd această trusă la îndemână, ajuți la vindecarea mai rapidă a copilului și contribui mai rapid la liniștirea acestuia, implicit și la liniștea ta. Chiar dacă nu ai făcut un curs de prim ajutor, nu ești cadru medical, această trusă, poate fi aliatul tău de nădejde și te poate transforma în zâna cea bună pentru puiul tău. Plus că ajuți mult medicul, dacă trebuie să ajungi la camera de gardă sau la medic.                

 

 

0 thoughts on “Trusa de urgență de acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *